Роял Електроникс ООД

Климатизация

Климатизация

"Роял Електроникс" ООД развива отдел за гаранционно обслужване на климатици от 2000 г. Първоначално сервиза извършва гаранционни ремонти на климатици с марката HAIER, BEKO, SANG. Малко по-късно обособяваме и първите групи за доставка и монтаж на климатична техника. През 2007 г. след дългогодишно сътрудничество сключваме договор с LG Electronics един от лидерите в света в производството на климатици и ставаме един от основните вносители на климатици LG на българският пазар. Благодарение на високото си качество и надеждност, с които се отличават климатиците LG ние се налагаме като надежден партньор и от 2007 г. "Роял Електроникс" ООД започва да внася професионални климатици LG в България осигурявайки пълно обслужване на своите клиенти включително проектиране, доставка, монтаж и сервизно обслужване. Нашите сервизни инженери и техници успешно са издържали теста, на базата на който "Роял Електроникс" ООД е сертифицирана за прилагане на Регламент № 842/2006 г. относно някои флуорирани парникови газове.

Климатичната дейност развиваме в три основни направления:

Климатици за домашна употреба (Битова климатизация)

Този отдел  предлага основно доставка и монтаж на климатици за домашна употреба на световните производители в бранша Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, LG, Haier, Panasonic, Toshiba, Carrier, Fudjitsu General,Sang, Beko.

За удобство на  нашите клиенти  предлагаме комплексна услуга: климатик с доставка и монтаж. Изборът на климатик много често поставя доста въпроси: "Каква марка?", "Каква мощност?", "Какъв тип?" .Всъщност, никой не се замисля за самия монтаж на климатик .

За да улесним избора на нашите клиенти ние предлагаме безплатен оглед. На огледа наш консултант измерва помещението, което е предвидено за климатизация, взема под внимание типа строителство (тухла, ЕПК, панел) етажа (първи, по средата или последен), вид дограма ( дървен стъкло-пакет, PVC, алуминиева), наличие на изолация (вид и дебелина ) и препоръчва необходимата мощност. След което заедно с клиента уточняват къде ще бъде поставено вътрешното тяло, къде ще мине трасето на тръбният път и къде ще е най-удобно да се монтира външното тяло. На огледа се уговаря и удобна дата и час за монтаж на избраният климатик. В уговорената дата и час нашата монтажната група монтира климатика, оформя гаранционната карта и документите за покупко-продажба (касова бележка или фактура) и инструктира клиента как да използва избраният климатик.

В последните години в тази категория развиваме и разширяваме своята дейност, предлагайки на своите клиенти термопомпени системи въздух-вода. Те са една сравнително нова категория отличаващи се с голямо удобство и безопасност при работа. Предвидени са за отопление и охлаждане на сгради, апартаменти и едно-фамилни къщи. Те могат да загряват вода за битови нужди по време на режима на отопление.С пълна сила те изместват традиционните котли за отопление на твърдо гориво (въглища, дърва). С термопомпа може да се отоплявате през зимата и да се охлаждате през лятото и да ползвате в неограничено количество битова гореща вода.

Термопомпената инсталация гарантира, в сравнение със старите горивни системи, средно годишно спестяване на енергия до 55%. Възвращаемостта на първоначалната инвестиция се извършва за период от 2-4 години, в зависимост от мощността и изборът на производител. "Роял Електроникс" ООД предлага на своите клиенти термопомпи: LG Therma V, Daikin Altherma, Panasonic Aquarea и други.

Ако желаете да запишете час за оглед или да се консултирате с нас относно избора си на климатик ,не се колебайте да се свържете с нас на телефоните от контакти.

Системи за централна климатизация (VRV климатизация)

Фокусът тук попада върху ново строящите се бизнес и офис сгради, както и на много болници, клиники, лаборатории, хотели, автосервизи и спортни зали. Много често монтираме системи за Централна аклиматизация на реновирани сгради или на сгради със съществуваща чилърна инсталация, чиято мощност не е достатъчна.

Предимствата на системите за Централна климатизция са изцяло в изключителната Енергийна Ефективност много високи параметри на SCOP /SEEER, широкият температурен диапазон на работа, както и завишените параметри на системата за максимална дължина на тръбният път (до 300 м.), 50 м. разстояние между външно и вътрешно тяло и не на последно място трябва да отбележим и големият избор на вътрешни тела (касети, подово-таванни, конзоли, дъктове и високстенни).

"Роял Електроникс" ООД е вносител на VRV системи LG Multi V IV и има изградени и реализирани проекти на територията на цялата страна. Нашите екипи успешно са преминали всички нива на обучение в академията на LG (сертификати) .

За да се изгради една VRV система необходимо и задължително условие е да има изготвен "ОВК проект". След остойностяване на количествената сметка и уточняване на детайлите при монтажа (тръбен път, необходимост от подемна техника при монтажа на външното тяло и др.) изготвяме на клиента техническа оферта. Тъй като този тип техника е строго специфична за всеки един обект, много често тя не се поддържа на склад и необходимо клиента да предвиди време за поръчка и доставка. Монтажът и пускането на системата в режим на работа много често отнема от 10 дни до няколко седмици в зависимост от големината на обекта.

Ако имате изготвен ОВК проект, искате да остойностим количествена сметка или да обсъдим бъдещ ваш проект, то не се колебайте да свържете с нас на е-майл: offer@royal.bg 

Сервиз за климатици 

"Роял Електроникс" ООД работи в областта на гаранционното и извънгаранционно обслужване и ремонт на климатици.При климатиците по- голяма част от ремонтите могат да се диагностицират от нашите сервизни инженери по кода на грешката, която показва климатика (мигането на лампичките на вътрешното тяло или изписването на error на дисплея). Голяма част от ремонтите извършваме в дома на клиента, това са  случаите когато е необходимо смяна на електронен модул, филтър или декор, но понякога в зависимост от тежестта на ремонта се налага и демонтаж на съответното тяло (вътрешно или външно)  или на целият климатик и ремонт в специализираният сервизен център. Такива са ремонтите по хладилната част (смяна на компресор, четирипътен вентил и др.).

Нашият сервизен отдел извършва и ежемесечни и годишни профилактики на климатична техника. Много важно е да се знае, че профилактика на закупеният климатик е препоръчителна, а не задължителна за клиента. При профилактиката на климатика освен почистването на филтрите и измиването на вътрешното и външното тяло, задължително се проверява системата за точното количество хладилен агент (фреон). Ние препоръчваме на нашите клиенти да проверяват и да почистват филтрите на климатика ежемесечно.

За клиенти с повече на брой климатици, както и за фирми и учреждения предлагаме Договор за абонаментно поддържане на климатична техника.

При необходимост от сервиз за вашият климатик  или нужда от профилактика не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони от контакти.